תזונה נבונה וחינוך לבריאות בעידן הקורונה

מיתוסים שגויים לעומת עובדות מדעיות

מגיפת הקורונה דורשת מאיתנו לשנות הרגלים בכל התחומים ובפרט בתחום התזונה והבריאות לחיזוק מערכות הגוף.

הקורס יעסוק בהכרת מרכיבי תזונה "טובים ורעים" והשפעתם על מצב הבריאות, תוך שימת דגש על עובדות מדעיות מוכחות וניפוץ
מיתוסים שגויים. דיון נרחב יוקדש לתופעת השמנת היתר והפרעות אכילה תוך איתור מרכיבי תזונה והרגלי חיים "האשמים" בכך. הקורס
ידון בהרחבה גם באימוץ תזונה נבונה למניעה וטיפול במחלות ניווניות כמו סוכרת, מחלות לב וכלי דם, אלרגיות ודלקות כרוניות, דילדול 
עצם, מחלות שלד, מחלות ניווניות של המוח, שיפור הזיכרון ומניעת דיכאון, חרדות ועייפות כרונית. במסגרת זאת יושם דגש גם על הגברת
המודעות לתזונה נכונה והרגלי בריאות אצל צעירים ומתבגרים לשיפור ההתפתחות הגופנית, יכולות הלמידהוההישגים, במקביל לפרוייקט
החינוך לבריאות של משרד החינוך ואופק חדש.

הקורס מתאים גם לבוגרים משנים קודמות. הקורס יכלול עדכונים רבים משנים קודמות וגם הרצאות מקיפות על מגיפת הקורונה, חיזוק מערכת החיסון, חשיבות החיסונים,עדכונים לגבי הווריאנטים השונים, ודיונים על תובנות עתידיות בקשר למגיפת הקורונה ולמגפות נגיפיות עתידיות.

למה כדאי להצטרף לקורס?

  • הקורס מעודכן לאתגרי הבריאות בעידן הקורונה. מסגרת הקורס המרחיבה את הידע לשמירה על הבריאות במציאות מאתגרת.
  • מתכונת קורס נוחההמאפשרת גם שיעורים פרונטאליים וגם לימוד מרחוק ב- ZOOM.
  • הקורס מקנה תעודת השתתפות מטעם אוניברסיטת בר אילן .
  • המשתלמים מקבלים חומרי עזר והקלטות של השיעורים.
  • יחס אישי והשתתפות במפגשי שאלות ותשובות.
  • אפשרות לאימון אישי להטמעת הרגלים בריאים (ניתן ע"י מאמנים בשנת הפרקטיקום ביחידה ומותנה בזמינות המאמנים)
  • אפשרות הרשמה לסמסטר א' בלבד!
  • 30 נרשמים ראשונים יקבלו ספר מתנה "רפואת הרמב"ם" ממחבר פרופ' חיים גמליאל.

מטרות הקורס

מן הנושאים

תעודה

העומדים בדרישות הקורס יהיו זכאים לתעודת השתתפות בקורס זה. 

דרכי הוראה

בכל הרצאה תינתן גישה לדפי סיכום ו/או העתקים של שקפים נבחרים ובהם ההנחיות ליישום מעשי של נושאי הקורס בחיי היום יום. 
הקורס יתקיים אחת לחודש מפגש בקמפוס ושאר המפגשים יתקיימו בלמידה מרחוק ב- ZOOM.
המפגשים המתקיימים באוניברסיטה יועברו גם בZOOM לבוחרים ללמוד מהבית.

חלק מההרצאות ישלח מראש למשתלמים כהקלטות וידאו שיאפשרו למידה עצמית בזמנם הפנוי. כך יתאפשר להקדיש את חלק ממפגשי הזום לשאלות ותשובות וגם לדיונים על החומר הנלמד.

במהלך הקורס יתקיימו שתי סדנאות ליישום מעשי של החומר הנלמד בקורס, כולל אפייה של לחמים ומיני מאפה בריאים ושימוש בשמנים טובים ומרכיבי מזון מועדפים. 

המרצה

פרופ' חיים גמליאל, .Ph.D
חוקר סרטן, מומחה לוירולוגיה, המטולוגיה, ותזונה אונקולוגית.  פרופסור וראש מכוני רות"ם למחקר ברפואה ותזונה מונעת.
בעל ניסיון של מעל 30 שנה בהוראת מדעי הרפואה בארץ ובעולם ושימוש בהדמיה ממוחשבת במחקרים רפואיים קליניים. 
הוגה ומייסד שיטת 'הרפואה המונעת התכליתית' לשיפור התזונה נכונה, מניעת מחלות ושיפור ההישגים בחינוך ובחיים.
מחבר הספר: 'רפואת הרמב"ם במבחן המדע בן זמננו'.

 

שם הקורס תאריך פתיחה תאריך סיום מועד הקורס היקף הקורס עלות הקורס הערות
תזונה נבונה וחינוך לבריאות בעידן הקורונה 02/11/2021 14/06/2022

ימי שלישי
11:45 -8:30

112 שעות (4 ש"ש)
עם ציון
60 שעות מוכרות לאופק למורים בשבתון
הקורס הוכר פדגוגית. על מנת לממש את קבלת הגמול יש להגיש למשרד החינוך בקשה לגמול על בסיס אישי לבחינת הזכאות לגמול.

מחיר מלא*:
3400 ₪
או 4 ש"ש למורים בשבתון.
מחיר למורים בפועל ולגמלאים לקורס המלא: 2300 ₪

מחיר למורים בפועל ולגמלאים לסמסטר א' בלבד: 1700 ₪.
המחיר לא כולל דמי הרשמה

הקורס יתקיים אחת לשבוע. אחת לחודש מפגש בקמפוס ושאר המפגשים יתקיימו בלמידה מרחוק ב- ZOOM.
המפגשים המתקיימים באוניברסיטה יועברו גם בZOOM לבוחרים ללמוד מהבית.

יצירת קשר

היחידה לפיתוח מקצועי
בית הספר לחינוך, אוניברסיטת בר אילן
רמת גן, מיקוד: 5290002

טלפון: 03-5318445
פקס: 03-5349532

דוא"ל: infohish@biu.ac.il