בשנים האחרונות גוברת המודעות למושג "ויסות חושי", ולחשיבותו הגדולה בחיי היום-יום של כולנו. האם נתקלתם בילדים או מבוגרים בעלי קשיים בויסות החושי? אם כן, הרי שאתם יודעים כמה לא פשוטה ההתמודדות עם ויסות חושי לא מאוזן, הן עבור האדם עצמו והן עבור סביבתו.
מנגנון הויסות החושי הוא מנגנון התפתחותי בסיסי וחשוב, חיוני לפעילות התקינה של המוח, ולוֹ חלק מכריע בהתפתחות סינדרומים רבים (כלקויות למידה, קשיי קשב וריכוז, הספקטרום האוטיסטי ועוד). לתחושה חשיבות עצומה – ערוצי התחושה הם מסלול בלעדי של האדם למודעות לגופו ולעולם שסביבו, ולפיכך, אדם שחש שונה, עולמו יחווה באופן שונה, ותגובתו והתנהגותו – תהינה שונות בהתאם.
לאנשי חינוך והוראה, לאנשי טיפול ולהורים – יכולת גדולה להשפיע על הויסות החושי של האדם מולו הם נמצאים, ובכך, להקל עליו את ההתמודדות היומיומית הלא פשוטה, אותה הוא חווה, לשפר את תפקודיו ולקדם אותו. לשם כך – נדרשת העמקה בהבנת תחום הויסות החושי, החשוב כל כך.
הגישה הנוירו-התפתחותית-תפקודית שמה דגש חשוב על הבנת הגורמים החושיים היושבים בבסיס התפתחות תפקודי הלמידה, ההתנהגות, התקשורת, החברה והמוטוריקה, ועל מציאת דרכים לקידום וייעול פעולת מנגנון הויסות החושי – על-מנת לאפשר התפתחות תפקודית טובה.