תזונה נבונה וחינוך לבריאות

מיתוסים שגויים לעומת עובדות מדעיות

הקורס יעסוק בהכרת מרכיבי תזונה "טובים ורעים" והשפעתם על מצב הבריאות, תוך שימת דגש על עובדות מדעיות מוכחות וניפוץ
מיתוסים שגויים. דיון נרחב יוקדש לתופעת השמנת היתר והפרעות אכילה תוך איתור מרכיבי תזונה והרגלי חיים "האשמים" בכך. הקורס
ידון בהרחבה גם באימוץ תזונה נבונה למניעה וטיפול במחלות ניווניות כמו סוכרת, מחלות לב וכלי דם, אלרגיות ודלקות כרוניות, דילדול 
עצם, מחלות שלד, מחלות ניווניות של המוח, שיפור הזיכרון ומניעת דיכאון, חרדות ועייפות כרונית. במסגרת זאת יושם דגש גם על הגברת
המודעות לתזונה נכונה והרגלי בריאות אצל צעירים ומתבגרים לשיפור ההתפתחות הגופנית, יכולות הלמידהוההישגים, במקביל לפרוייקט
החינוך לבריאות של משרד החינוך ואופק חדש.

מטרות הקורס

  • הקניית ידע בסיסי על מרכיבי תזונה "טובים ורעים" לתלמיד ולמתבגר.
  • התוודעות לבעיית השמנת היתר, דיאטות שגויות והפרעות אכילה אחרות.
  • הכרות עם מרכיבי תזונה חשובים לשיפור הכושר הגופני, המנטלי והנפשי.
  • קידום החינוך לבריאות ולמניעת מחלות המשפיעות על למידה והישגים.

מן הנושאים

  • שמנים "טובים" ושמנים "רעים" והשפעתם על מצב הבריאות.
  • בדיקות רפואיות - איך ומה לבקש מהרופא?
  • ילדים ומתבגרים - תזונה נכונה להתפתחות בריאה ולשיפור הישגים.
  • השמנת יתר- מגפה אמיתית או ברווז תקשורתי?
  • שפעת, מחלת הנשיקה ומחלות נגיפיות - מי צריך חיסון?
  • עייפות כרונית וכושר מנטלי - נזקי התזונה המודרנית הקלוקלת.
  • פירות, ירקות, צמחי מרפא ותבלין - רפואה בשלל צבעי הקשת.
  • ויטמינים ומשלימי (תוספי) תזונה למניעת הזדקנות וניוון - האמנם?
  • איבוד זיכרון - סניליות חביבה או ניוון חמור של תאי המוח?
  • כושר גופני- תזונה נכונה ופעילות נבונה למתבגרים ולמבוגרים.

דרכי הוראה

בכל הרצאה תינתן גישה לדפי סיכום ו/או העתקים של שקפים נבחרים ובהם ההנחיות ליישום מעשי של נושאי הקורס בחיי היום יום. 
במהלך הקורס יתקיימו שתי סדנאות ליישום מעשי של החומר הנלמד בקורס, כולל אפייה של לחמים ומיני מאפה בריאים ושימוש
בשמנים טובים ומרכיבי מזון מועדפים. 
אין צורך בידע מוקדם.

מסיימי קורס זה יהיו רשאים להמשיך ללימודי תעודה מתקדמים בתכנית: "מקדמי אורח חיים בריא" – לפרטים לחץ כאן

המרצה

פרופ' חיים גמליאל, .Ph.D
חוקר סרטן, מומחה לוירולוגיה, המטולוגיה, ותזונה אונקולוגית.  פרופסור וראש מכוני רות"ם למחקר ברפואה ותזונה מונעת.
בעל ניסיון של מעל 30 שנה בהוראת מדעי הרפואה בארץ ובעולם ושימוש בהדמיה ממוחשבת במחקרים רפואיים קליניים. 
הוגה ומייסד שיטת 'הרפואה המונעת התכליתית' לשיפור התזונה נכונה, מניעת מחלות ושיפור ההישגים בחינוך ובחיים.
מחבר הספר: 'רפואת הרמב"ם במבחן המדע בן זמננו'.

דרכי התקשרות עם המרצה:
טלפון:   054-4949-549       פקס:   02-678-7131
דואר אלקטרוני:   ghaim@rotem.org.il            אתר אינטרנט: www.rotem.org.il

 

בנושאי מנהלה (רישום, הכרה בגמול וכדומה) נא להתקשר למשרדי היחידה לפיתוח מקצועי 03-5318445

שם הקורס תאריך פתיחה סמסטר מועד הקורס היקף הקורס עלות הקורס הערות
תזונה נבונה וחינוך לבריאות 23/10/2018 קורס שנתי

ימי שלישי
11:45 -8:30

112 שעות (4 ש"ש)
עם ציון
60 שעות מוכרות לאופק למורים בשבתון

מחיר מלא*:
3400 ₪
או 4 ש"ש למורים בשבתון.
מחיר בהנחה למורים בפועל ולגמלאים:
2300 ₪
לא כולל דמי הרשמה

קורס בסיסי שלאחריו ניתן לקחת קורס מתקדם לתעודה "מקדם תזונה ואורח חיים בריא" פרטים באתר.

יצירת קשר

היחידה לפיתוח מקצועי
בית הספר לחינוך, אוניברסיטת בר אילן
רמת גן, מיקוד: 5290002

טלפון: 03-5318445
פקס: 03-5349532

דוא"ל: infohish@biu.ac.il